@Kostebek veriler baya faydalı oldu benim adıma, paylaştığın için teşekkürler
Aslında yazılanlara büyük oranda ben de katılıyorum. Olayı sadece ücretin miktarıyla tartışmak kesinlikle yetersiz. Bunun uygulanması veya denetlenmesi konusunun yanında saydığınız diğer maddeler de çok önemli. Hiç biri bir diğerinden önemsiz değil. Sadece bu ara gündem bu olduğu için oradan açmıştım başlığı, mazur görün
Gerçi iyi ki açmışım, güzel bir tartışma oluyor gibi
tmmob konusu için çok da uzatmadan tek bir ekleme yapmak istiyorum. Öyle bir irade yok, maalesef doğru @shangri-la.planner & @minerist. Ücret konusunda olduğu gibi diğer konularda da aynı iradesizlik mevcut, bu da doğru.
Sadece şuna kesin bir cevap bulamıyorum. Belli ki hepimizin tmmob’den bu anlamda bir beklentisi var. tmmob’nin de bu beklentiyi pek umursadığını söyleyemiyoruz.
İhtimal A:
O zaman hata beklentimizde mi? Yani sınıfsal karakteri ve çizgisi belirsiz tmmob’den bu anlamda bir beklentide bulunmak yanlıştır belki de. E öte yandan da etrafımızda bir odalar var bu anlamda. Sendikanın s’sini bilmiyoruz meslektaşlar olarak, öyle bir kültür ya da alışkanlığımız yok. tmmob’den umudu kesip, bi köşeye atıp hakkımızı arayacak başka bir mecra kestirmeliyiz o zaman gözümüze. Sendikaysa sendika, komiteyse komite, ne olacaksa artık…
İhtimal B:
Bizim beklentimizin tmmob’den olmasında bir sakınca yok. Odalar bunu politika haline getirmedikleri için bekleyip göremediğimizle kalıyoruz. O zaman Odaların bu hale gelmesini sağlamamız lazım. Yanlış hatırlamıyorsam üyelerin %85-90 kadarı bizim gibi. Yani ya maaşlı çalışıyor ya da işsiz. Gidip yumruğu masaya vurmak lazım
@Mine’nin söylediği de doğru, meclis bizim problemlerimizi konuşmalı ama ülkenin siyasal, ekonomik, toplumsal problemlerine baktığım zaman bahsettiği tarz bir çözüm yoluymuş gibi pek gelmiyor kısa vadede. Yani demem o ki, meclis gerçek anlamda bir parlemento olmaktan o kadar uzak ki, komple iktidar hatta rejim değişmeden bize ne sıra gelir ne de istediğimiz gibi sonuç alırız.
Hangisinin doğru cevap olduğunu bilmiyorum, umarım beraberce buluruz. Zaten mumia bu yüzden var. Yani ben en azından öyle biliyorum