Merhabalar,
Ben mühendis veya mimar değilim. Bir yazılım firmasında çalışıyorum. Bizim sektörde durum genellikle şu şekildedir. Bilen çok konuşmaz. Bilmeyen çok konuşur, zaten birşeyler bilen insan hiçbir şey bilmediğini bilen insandır der kendime noktayı koyardım ama sorun o kadar küçük değil.
Olayı en başından anlatacak olursak benim eski şefim yaptığımız işe %60-70 hakimdi. En azından fikri vardı diyebilirim. Ancak eski şefim işten çıkarılacağı için bizi almışlar benim haberim alındıktan biraz sonra oldu. Ancak ilk işe alınışında şimdiki şefimin haberi varmış(kendi inkar ediyor ancak konuşulmuş). Benim üstüm olarak alınan kişinin konu hakkında hiçbir fikri yok, hani totale indirgediğimizde ciddi anlamda mutemet yani devlet memuru gibi düşünebilirsiniz. Kağıt işlerinden hoşlanıyor saçma sapan şeyler için saatlerce mesai harcıyor ben problemler personel istekleri altında ezilirken bu kağıt işleri çok kolay geldiği için bunlara tutunma yolunu seçti.
Şefim kovulduktan sonra ben bir konuşma yaptım. Dedim ki benim için ne yaptığımızın veya kimin yaptığının bir önemi yok biz bir ekibiz benim hakkımı yeme konuşulan konularda benim yaptıklarım hakkında benim ismimi geçir benim için yeterli buranın yönetimi konusunu iş bazında bana bırakabilirsin dedim. Tabi falan dedi tamam dedi geçen gün birşey fark ettim. Müdür yardımcısı leblebi yapsın diye saçma sapan bir mail atmış bana göstermeden kendi işi yapmaya çalışıyor özellikle benim yapmamı söylemiş ama nasıl alakasız bir konu personel şahsi mail listelerinin toplanılması gibi abes bir konu ben bunu anlamlandıramadım gördüğümde bana ne ben zaten yapmam falan dedim anlamlandıramadım.
Neyse bugün bir iş ile ilgileniyor, sabah 9.30 da başladı. akşam saat 16:30 a kadar tek bir iş ile ilgilendi. Sigarada müdür yardımcısına işte ben işin içinden çıkamıyorum falan demiş müdür yardımcısı da ben gelip bir bakayım demiş geldi bakıyorlar falan, ben hata loglarını okuyorum ama hiç ses etmiyorum. Yapamadılar gitti müdür yardımcısı, ardından bu masadan kalkarken dedi ki leblebi bununla sen ilgilenir misin? Tabi abi dedim.
Neyse bunların baya mesai harcadıkları konuyu çözdüm. 15-20 dakika falan sürdü. Dedim ki abi müdür yardımcısına leblebi yaptı artık dersin dedim. Nasıl yaptın şimdi dedi anlattım hiç art niyet falan aramıyorum. Sonra bir personelin yanına gitmem gerekti. Odası müdür yardımcısının kapısının dibi beni farketmeden kapıdan müdür yardımcısı bey, ben problemi çözdüm dedi. Birde benim söylediklerimi saçma sapan söyleyip anlattı. O da hmm iyi çözüldüğüne sevindim. Teşekkürler dedi. (danışmanlık alsalar 4-5 binlerini alırlar) Sonra benim aklımda voltran oluştu haliyle bu benim yaptığım her işi haftalık sprintlerde kendi yapmış gibi anlatıyor. Müdür yardımcısı beni iş yapmıyor olarak görüp saçma sapan amele işleri bana sallamaya çalışıyor.
Şimdi benim müdür yardımcısı ile konuşmam gerekir mi? Yada yöneticilik böyle birşey mi? Yani siz yönetici iseniz personelinizin yaptığı işleri böyle mi anlatıyorsunuz? Benim ne yapmam gerekiyor?