Cumartesiler zaten fazla mesai yaptırmak için iş verenlerin iş güzarlığı kanımca. Çünkü yarım gün olan cumartesileri hiç zamanında çıkamıyorsunuz hep bir kaç saat fazla mesai kitleme oluyor. Sorduğunuzda ise cumartesi günleri aslında şantiyeler çalıştığı için bizimde ofiste çalışmamız gerektiğini söylerler ama yalandır bu, amaç sadece ve sadece fazla mesai kitlemek.
Eee birinde cumadan iş günü biten birini ofisi çağırmak var, diğer yandan hali hazırda ofiste olan elemana iki üç saat daha fazla iş yaptırmak altında koca günü kitlemek var.
Ayrıca cumartesi yarım gün çalışan elemana her cumartesi böyle kitleyebilirler ama cumartesi çalılmayan elemanı her cumartesi mesaiye çağıramazlar.
Laf etsen alttarafı 1-2 saat kaldın, bu işin hamurunda var derler ama giden sizin tüm gününüz olur.
O yüzden ne kadar geç gitsem de, zaten mesai yaptırmaya bu kadar meyilli olan düşüncede ellerine koz verip üstüne bi o kadar geç çıkmak zorunda kalıyorum. Mesai yapmak istemeyince “ eee bilmem ne hanim zaten gec geldiniz santiye bekliyor bu teslimi yapalim oyle cikalim.”
Hafta sonum bana kalsın gezeyim tozayım yada şu bu kursa gideyim bunu yapayım derdinden çok, evde otursan bile iş kafasından uzaklaşma derdindeyim. Çünkü ister cumartesi bir saatçik çalış o gün yine iş kafasına girmiş, o stresten uzaklaşamamış oluyorsun. O günü çöpe at. Cumartesi fazla mesai falan derken akşam üstü - akşam işten çıkınca koşa koşa plan yaptığınız arkdaşlarınızın yanına giderken bu hayatınıza-zamanınıza tecavüz ediliyormuş hissi ve o sinirle daha çok o kafayı atamıyorsunuz. Pazar sabah anca tamamen o kafadan çıkıp rahatlıyorum derken, bu sefer pazar akşamında pazartesi sendromu başlıyor. Rahat yok arkadaş. Ben direk cumartesilere ölüm diyorum. Direk cumadan o kafayı atmak, başka atmosferlere geçmek istiyorum
Bence en güzeli cumartesi proje çizmemek. Hatta pazartesi bile. Gelip neyin var ne oldu deyince de performansım düşüyor dinlenemiyorum, çalışamıyorum demek.