Ekim sonu kasım başı Antalya Akseki’de yaptım bedelli askerliği. Yukarıda paylaşılan liste genel olarak gerekli olan herşeyi söylemiş aslında. Bize birlikte kamuflaj ve havlu dışında başka birşey vermediler (bazı birliklerde spor ayakkabı ve eşofman takımı veriyorlarmış), o yüzden spor ayakkabı ve eşofman götürmek gerekli. Kendi verdikleri havlular dışında havlu kullandırtmadılar. Ayrıca yastık kılıfı ve yastık götürmek de mantıklı değil çünkü kullandırtmazlar diye düşünüyorum. Çamaşır yıkamak imkansız gibi birşey, o yüzden hiç yıkamayacakmış gibi hazırlıklı gitmeniz lazım. Tuvalet kağıdı bence ihtiyaçların en önemlisi çünkü kantinlerde de satılmıyor. Gidilecek tarihe ve yere göre soğuklar için içlik götürülmesi gerekir. Pazar günleri ve akşamları sivil kıyafet serbest(eşofman olmak zorunda) soğuk olma ihtimalini göz önüne alarak eşofman üstü veya sweatshirt gerekebilir. bepanthen kremi tavsiye ederim mutlaka yanınıza alın özellikle el çatlamaları için çok iyi oluyor. Boş zamanlar için kitap önemli ben götürmeyi unuttum çok sıkıldığım zamanlar oldu. mp3 player yazmışlar ama bizim birlikte yasaktı kullanmak girişte aldılar getirenlerden. Bot kilidi önemli çünkü botlar koğuşların girişinde koridorda tutuluyor. Dolap kitlemek kesinlikle yasak. Traş için gerekli malzemeler götürülmeli, her sabah traş olmak zorunlu. ayrıca bot boyası mutlaka lazım, her sabah botlar boyanmak zorunda.
Genel olarak aklıma gelen ihtiyaçlar bu şekilde. Kafasında soru işaretleri olan arkadaşlara yardımcı olmaya çalışırım.