Şu anda taze iş arayan birisi için sıcak bilgiler vermek istedim. Ama durumum ne yeni mezun ne de deneyimli. Yüksek lisansımı 6-7 ay önce tamamladım ve daha önceden tam olarak kendi alanımda (metalurji & malzeme müh.) olmasa da satış-teknik destek tecrübem var. Fakat bu alanda iş aramıyorum, kendi alanımda vb. mühendisliğimi yapabileceğim, yüksek lisansımla (polimer malzemeler) alakalı alakasız kısaca met. & mal. müh. mezun şartı arayan şu tip işlere başvurmaktayım. Bende merak ettiğimden sayenizde baktım :slight_smile :
-05.09.2017 itibariyle kariyerden toplamda 383 farklı pozisyona (daha çok ar-ge, kalite, proje alanlarında veya “kurumsal” firmaların genel alımları da mevcut) başvurmuşum (tabii ki aralarında aynı firmanın birden fazla pozisyonu mevcut) Bu mecradan 5 firma ile görüştüm, 1’i olumsuz döndüklerini ben aramadan olması gerektiği gibi bildirdi. 1’i ben arayınca olmadığını belirtti.1’i ile daha görüşmedim. geri kalan 2’sinden ortalama 1 aydır cevap bekliyorum.
-linkedIn’in belirttiğine göre de 4 ayda 212 (firmaların kendi platformlarına yönlendirilmeler hariç) iş başvurusu yapmışım. Bu da aynı alanlarda çok az belki %5-10 hem linkedIn hem kariyerden aynı ilanlara başvuru yaptığım olmuştur. Buradan olumsuzda olsa geri dönüş daha fazla yaşandı. 2-3 firma sadece aradı, çağırmadı, görüşme sayısı da 1 olacak ama o da daha olmadı.
-Bu platformlar dışından tanıdık, eş-dost, çevre-çeper ilişkisinden, -sadece birinin bu 2 platformda ki ilanlarına başvurmama rağmen- 5 firma ile görüştüm (!). Biri 2 ayda toplam 5 görüşme (son görüşmeye kadar işe alınmam firma çalışanı arkadaşlarım tarafından %90 olarak görülüyordu) sonucunda olumsuz döndü, onlar yüzünden aralarından sadece 1 tane olumlu döneni reddetmek zorunda kaldım, 1’inden hala cevap beklemekteyim ve 1’i olumsuz geri dönüş yaptı, 1’i ise 2 gün içinde döneceğim deyip 2 aydır dönmedi, yani olmadı :)
Uzun bir bilgilendirme oldu, rekor paylaşımı için yazma niyetinde değildim ama bende durumumu merak ediyordum, sayenizde geriye dönüp bakıp, istatistik çıkardım