Sevgili borçdaşlar hepinize selamlar,
Öncelikle öğrenmek istediğim, aranızda kyk borcu olup da ödeyen var mı?
Ödeyenler tamamını mı ödedi, yoksa azcık ödeyip gerisini yapılandıra yapılandıra öteliyor mu?
Ödemeyenler ne düşünüyor, ödeyebilecek misiniz?
Üniversite okurken geçinebilmek için bu borcun altına girmek zorunda kalışımızı bir kenara bırakıyorum.
N.Ş.A. üniversite öğrencilerinin mezun olduktan sonra topluma sağlayacağı fayda düşünülerek öğrencilerin geçimi borçla değil, düpedüz bursla sağlanmalı. Normal olmayan şartlar altında olmamızdan sebep olsa gerek, ne üniversiteler kamusal fayda yaratacak değerleri üretecek iş gücünü yetiştiriyor, ne de öğrencilere bu imkan sağlanıyor. Dediğim gibi, bu kısmını şimdilik bir kenara bırakıyorum. On binlerce lira borç var, o konu daha acil.
İşsizlik aldı başını gidiyor, genç işsizliği neredeyse %30’a vurdu. Borç erteleme talebi yalnızca bir senelik erteleme sağlayabiliyor ama işsiz kaldığında bir sene içinde iş bulabilen az… bu borçlar silinmediği sürece nasıl ödeyebileceğimizi açıkçası merak ediyorum. Ödemek istese bile bunu ödeyecek geliri olmayan yüz binlerce KYK borçlusu bu borçlarla ne yapacak?
Adını iyi bildiğimiz holdinglerin milyonlarca liralık vergi borçları silinebiliyorsa, KYK borçları da pekala silinebilir bence.
Yoksa zaten bu kriz ortamındaki işsizlikle biraz zor alırlar o paraları.
Yani özetle, (ben değil Nejat Uygur söylüyor):
Siz ne diyorsunuz borçdaşlar?