Modern İnsan İle İlkel İnsanı Ayıran Tek Şey Kadrajların Fazlalığı mı ?

Merhabalar,

bildiğiniz gibi ilkel insan hayatına bir mağarada başladı, her zaman içinde korunma iç güdüsü vardı. Korunaklı bulduğu sığındığı mağara girişi , onun dış dünya ile etkileşim içinde olduğu " kadrajıydı. "

Modern insan olarak bizleri düşündüğümüzde, bu giriş ( kapı ) artık kapalı olsa da başka " kadrajlarımız var, pencereler. "

Konformist düşüncelerimiz hariç, ilkel insana benziyoruz. … kadrajlarımızın arttığını görmeden yaşamaya devam ediyoruz. Örnekleri şehirleşme konusu üzerinden geliştirmek de pekala mümkün. Şöyleki; M.Ö. insanoğlu kale kentlerde dağ eteklerinde yaşıyordu, ardından kale kentler ihtiyaçlara cevap veremediğinden genişlemek zorunda kaldı ve kentleşme hareketi hız kazandı. ( bugün ki anlamda bir kentleşme olmasa da ) Kale kentlerde yaşarken bir sur tarafından korunuyordu, bugün modern insanda sitelerin etrafına yapılan duvarların ardında yaşıyor. Ortaçağ kentlerinde pencereler yerden çok yukarıda demirlerle korunuyordu. Bugün modern insanın pencereleri yerden biraz yukarıda ama yine demir parmaklıkların ardına gizlenmiş durumda.

Görünen o ki, ilkel insan ile modern insan arasında çok bir fark yok. Geliştiğimiz aşikar olmakla birlikte, kısır bir döngü içerisinde olduğumuz yadsınamaz bir gerçek. Sadece korunaklı evimiz, dış dünya’ya birden çok noktada açılıyor o kadar.

Saygılar Mumia ailesi.

1 Beğeni

Buradaki denize bakan ev kadrajı sizin eve mi ait acaba ^^ entry yazması da keyifli oluyordur:)

2 Beğeni

Ankara’da görebildiğimiz tek şey maalesef ki binalar. :) Bir ara Sinpaş Altınoran’a deniz getireceklerdi, hep birlikte çılgınlar gibi eğlenecektik ama olmadı hocam, :)

Saygılar.

Biz istanbuldayiz, deniz var ama sadece binalara ve camilere bakiyor kadrajim. tek tesellimiz evin kira olması :smile:

Ps: neyse bu guzel girinin altını goy goyla doldurmayayim

1 Beğeni

Dün akşam ki 10. soru hakkında etraflıca düşünüp, hep birlikte güneye yerleşmeliyiz. Soruda başka bir şık olarak " güneye yerleşip, mumia’ya üye olmak " seçeneği çok iş görürdü :)

Yurtdısı işaretleyen bendim biliyor musun ^^. Ama güney de olur bana…

1 Beğeni

İtiraf gibi itiraf :) Şaka bir yana bu ülke’de bir şey yapmanıza izin vermiyorlar, bu yüzden farklı yaklaşmıyorum. İnsan nerede mutlu olacaksa orada olmalı. … ama bence tüm Mühendisleri ve Mimarları hatta sanatla uğraşan herkesi alıp bir kent’e yerleşmeli. Çağ atlarız, ülke olarak olmasa da en azından kent olarak :)

1 Beğeni

Katilıyorum observer ben ona da varım… :)))

1 Beğeni