Belki bana ne arpaya geliyorsun -yeni mezun mimar- ne samana diyebilirsiniz. Ama bunu anlatacak başka yerim yok o yüzden buraya içimi dökme kararı aldım.
Yeni mezunum ve bir yerde işe girdim fakat biraz olsun nitelikli bir iş olmaması beni buhranlara sürüklüyor. Bırakın niteliği bazen o kadar çok yapacak hiç bir şeyim olmuyor ki sıkıntıdan patlıyorum. Fakat maaşı ülke şartlarında bakınca çok iyi (yeni mezun oluğumu göz önüne alırsak) 3200 lira civarı.
Bu kadar işsizlikten yakınan insan var sokakta çık madem başkası girsin dediğinizi duyar gibiyim, ama onu da yapamıyorum çünkü geçim sıkıntısı. Şimdi işi bırakıp başka iş aranacak zaman değil maalesef o yüzden dayanıyorum. Ama psikolojimin yavaş yavaş bozulduğunun, kendimi işe yaramaz biri gibi hissetmeye başladığımın farkındayım.
Benimle aynı durumda olan var mı acaba merak ettim, para için beyninin sümükleşmesine değmez risk al mı diyorsunuz? Yoksa otur oturduğun yerde mi? İşsizlikten yakınılan bu dönemde derdimi kimseyle paylaşamadığım için buraya yazıyorum. Okuduysanız teşekkür ediyor, yorumlarınızı bekliyorum.