@Lumulumuley O tarz insanlardan belki bilgi alamıyorsun ama sende benzer aynalama yaptığında bir dank ediyor kendilerine.Başıma şöyle bir şey gelmişti.Robot programlamayla ilgili bir arkadaşa sorular sordum,“canım şimdi anlatayım ama kodlama vs zor yaaneee” şeklinde cevap almıştım.Burda basit for döngüsü var ,"C ye benziyor gibi " dediğimde,aynı şekilde cevap vermişti,“yaanee şimdi zor yaee ben anatsamda anlayamazsın” tarzı konuşmuştu.
Oysa o soru sorduğunda,PERT analizi,proje yönetimi, excel vs canla başla anlatıyordum.Doğru mu değil mi bilmiyorum ama yaptığı şeyin aynısını anlaması için ona yaptım.Bu defa o,her zamanki gibi yanıma geldi ,"ee napıyorsun bakalim miyendisbiri"dedi,anlatmamı istedi,ben de aynını yaptım,"çok zor dedim"bu diretti dedi ki nasıl ya bir anlat merak ettim"diye,dedim ki "şimdi anlatayım ama senin branşın değil anlatsam da anlayamazsın ki ".Mesajı aldığı gibi yanımdan gitmişti.Bir daha da soru sormadı bana zaten İnsanı zorla kötü yapacaklar ona yanıyorum ama açıkçası bunu yaptığım için zerre pişmanlık da duymuyorum çünkü insanlara neyin doğru neyin yanlış olduğunu bir şekilde anlatmak gerekiyor.