Bi suredir kendimi buna hazirliyorum. Yaklasik 3.5 aydir maaşim odenmiyordu. Geçtigimiz hafta noterden ihtar çekerek #haklifesih yoluna gittim. Ancak bu sürecte ögrendiklerim çok iç açici degildi. #Arabuluculuk adinda bir sistem var arkadaşlar. Yeni icat olunan ve bir suredir “hukuk” sistemimizde arz i endam eden bu sistem; daha cok patronlari kollayacak sekilde dizayn edilmis.
Öncelikle bilmeniz gereken arabuluculuga basvurmadan mahkeme yoluna gidemiyorsunuz. Çok uzatmadan şoyle özetleyeyim: sistem size diyor ki “alacaginin bi kismindan vazgec ve şirketinle anlaş- başimizi agirtma!”. 3.5 aydir maaş almadigim ve bu gerekce ile hakli fesihe gittigim hayatimin en parasiz doneminde daha fazla kölelik yapmayi kabul etmedigim icin cezalandiriliyorum adeta. Çunku zor gunler icin maasimdan kesilen ve %100 bana ait olan issizlik fonundan mahkeme karari olmadan faydalanamiyormusum. Sanirim bankacilik sisteminin bu paraya benden daha cok ihtiyaci varmis ve bana sormadan peşkeş çekildi. Ancak tarafindan haksizliga ugradigim firmamin " yüce rizasi" olduğu vakit issizlik fonuna basvurabiliyormusum.
Bu fonu almak zaten yeterince kolay degildi arkadaslar. Cunku 600 is gunu sigortanizin kesinitisiz yatmasi ve son 4 ayin tek bir firmada gorunmesi gerekiyordu. Kaldi ki düsük yatan sigortalarimiz ile bu maaş zaten bizleri idare edecek ve hak kaybina ugratmayacak olçude bir maaş degildi.
Issizlik maasini almam icin devletimize once maaslarimin yatirilmadigindan dolayi hakli fesihe gittigimi kanitlamam gerekiyor ve bu surec 1 ila 2 yil arasinda degisiyormus.
Boyle sacma bisey gormedim. Ama haklarimi sonuna kadar savunacam.
Köleliği yenecez arkadaslar!
Gelismeleri aktaririm…